Log ind Opret bruger
Centeradgang
Kursuslex
Menu
Er der noget vi kan hjælpe med?
33 97 43 43

Benniksgaard Hotel

Sejrsvej 101, Rinkenæs, 6300 Gråsten, Sønderjylland (Se kort)

Benniksgaard Hotel er et hyggeligt 4 stjernet smukt beliggende med udsigt over Flensborg Fjord og Benniksgaard Golfbane. Tilbage i 1300-tallet var sted en slægtsgård ejet af Bennich slægten gennem 400 år.

I dag fremstår gården smagfuldt restaureret – med 45 værelser og suiter, hvor ikke 2 er ens, restaurant og 5 utraditionelle selskabs- og mødelokaler der er indrettet i gårdens gamle stald, stuehus og kornkamre – stemningen er rustik, overalt er der frilagte bjælker og farverne er lyse og lette. Derudover disponer hotellet også over nogle skønne ferielejligheder med spa og sauna, lige ved golfbanen, samt et anneks med 30 værelser.

I restaurant Pejsestuen tilberedes aftens menu med årstidens bedste råvare, efter princippet: Rustikt landløkken med et tvist af Sønderjylland. Middagen serveres som buffet eller som tallerken anretning.

Stedet byder også på rig natur- og kultur oplevelser. En gåtur på Gendarm stien eller en tur gennem skoven til Gråsten Slot, kongefamiliens sommerresidens, eller en smuttur til Sønderborg eller Flensborg, som kun er små 15 km fra hotellet, er oplagt.

Stemningen kombineret med høj kvalitet og stor fleksibilitet gør stedet til noget helt særligt – lad det komme an på en prøve.

En konference eller et møde på Benniksgaard Hotel er mere end lidt mad, en overhead og måske en seng - det er en oplevelse!

De atmosfære fyldte lokaler er indrettet i gårdens gamle kornkamre.

De rustikke rammer, den store fleksibilitet, hyggen, roen, kombineret med høj tekniske standart og alsidige eventmuligheder gør Benniksgaard Hotel til stedet, hvor målene bliver nået.

Lokalerne, som i det største lokale kan rumme 150 personer, har alle naturligt dagslys. Der er flipover, witheboard, overhead samt fastnet og trådløs internet grastis til rådighed.

 • Mødelokaler:
  3
 • Gruppelokaler:
  4
 • Auditorier:
  Ikke Angivet
 • Udstillingsmulighed, antal m²:
  500
 • Max kapacitet (bio):
  150
 • Max. personer i auditorium:
  0
 • Max. personer ved skoleborde:
  90
 • Max. personer i U-bord:
  90
 • Max. personer i ø-opstilling á 6-8 personer:
  90
 • Max. personer ved stående reception:
  175
 • Spisepladser:
  150
 • Værelser:
  118
 • Sengepladser i alt:
  240

Området i og omkring Benniksgaard Hotel byder på mange muligheder for eventarrangementer f.eks. med elementer fra golfspil inde og -ude, vand og strand.

En "store legedag for voksne på engen" eller "gå i køkkenet med Mads" er blot nogle af stedets event aktiviteterne, som bliver individuelt tilpasset behov og ønsker.

Af gamle ideer udspringer nye og på  Benniksgaard Hotel er der plads og fleksibilitet til at aktiviteterne kan blive til en rigtig god oplevelse.

 • Gratis WiFi:
  Ja
 • Motionsrum:
  Ja
 • Tennis:
  Ja
 • Boldbane:
  Ja
 • Motions-sti:
  Ja
 • Indendørs swimmingpool:
  Nej
 • Udendørs swimmingpool:
  Nej
 • Spa bad:
  Nej
 • Spa-Område:
  Nej
 • Solarie:
  Nej
 • Sauna:
  Nej

Som vores gæst vil din overnatning i Sønderjylland blive en uforglemmelig oplevelse.

På Benniksgaard har vi i alt 118, dejlige hotelværelser fordelt på syv forskellige værelseskategorier, alle individuelt indrettet, lige fra Bed & Breakfast til suiter og luksus lejligheder. Vores værelser der er beliggende i Benniksgaard Anneks, Den gamle stald og i Stuehuset har hver især deres unikke charme og særpræg, der afspejler den bygning, de ligger i. De har alle TV samt gratis Wi-Fi. 

 • Sengepladser i alt:
  240
 • Enkeltværelser:
  3
 • Dobbeltværelser:
  99
 • Flersengsværelser:
  10
 • Suiter:
  6
 • Lejligheder/hytter:
  10
 • Værelser uden privat bad/toilet:
  18
 • Handikapegnede værelser:
  4

Dagsmøde 479 d.kr. pr. person inkl. moms

Formiddagskaffe/teFrokostanretning eller -buffet m. 1 øl/vand og kaffe/teEftermiddagskaffe/te1 basislokale/+ evt. grupperum efter aftaleAV-standard udstyr (kan variere, men min. Overhead og tavler)

Møde inkl. overnatning/enkeltværelse 1.399 d.kr. pr. person inkl. moms

Møde inkl. overnatning/dobbeltværelse 1.299 d.kr. pr. person inkl. moms

Formiddagskaffe/teFrokostanretning eller -buffet m. 1 øl/vand og kaffe/teEftermiddagskaffe/te1 basislokale/+ evt. grupperum efter aftaleAV-standard udstyr (kan variere, men min. Overhead og tavler)Middag med 2 retter inkl. 1 øl/vand og kaffe/teOvernatning i enkelt-dobbeltværelse eller lejl./hytteMorgenmad

Benniksgaard Hotel ligger i det sydøstlige hjørne af Jylland. Især hotellets beliggenhed i grænseområdet mellem Danmark og Tyskland gør historien interessant.

Når De kommer kørende ad E45/A7 mod syd eller nord, kan De benytte frakørsel 75 ved Kruså.

Derfra kører De ad A8 mod Sønderborg. Efter ca. 11 km finder De os på højre hånd lige efter byskiltet i Rinkenæs.

Der er gennemgående busser til både Sønderborg og Flensborg. IC køre dirkete fra bla. København til Gråsten Station.

 • I by:
  Nej
 • Landlige omgivelser:
  Ja
 • Ved strand/sø:
  Nej
 • Ved skov:
  Nej

Dette danner udgangspunkt for servicekvalitetsindekset, som angiver i hvor høj grad mødeplanlæggeren har været tilfreds med Benniksgaard Hotel.
Servicekvalitetsindekset udgøres af svarende indenfor nedenstående kategorier.

Intet svar tilgængelig
Service v. reservation
Intet svar tilgængelig
Aftale overholdelse
Intet svar tilgængelig
Receptions service
Intet svar tilgængelig
Teknisk kvalitet
Intet svar tilgængelig
Service niveau (faglokaler)
Intet svar tilgængelig
Maden (restaurant)
Intet svar tilgængelig
Service niveau (restaurant)
Intet svar tilgængelig
Værelsesrengøring
Intet svar tilgængelig
Rengøring (faglokaler)
Intet svar tilgængelig
Generel vedligeholdelse
K.L.
21-08-2018
3,9

 

Fra Bondegård til vinder-hotel

19-02-2018 15:30

Sidst men ikke mindst, kom der for halvandet år siden en gårdbutik til, med specialiteter fra Sønderjylland, egen import af vintønder og store havekrukker, brugskunst, interiør og meget mere. Manden bag hotellet hedder Mads Friis, han er født og opvokset på Benniksgaard, overtog gården efter sin fars død i 1972. Frem til ombygningen i 1997, drev han gården videre med først malkekøer og grise, siden med mink, hjorte og økologiske gulerødder. I 1998 indviede Dronning Ingrid Benniksgaard Golfbane – anlagt på gårdens gamle jorde.

Derfra og frem til i dag, er der hvert år kommet lidt ekstra til. Mads Friis er en mand med mange jern i ilden og som han siger: ” hvis ikke vi konstant udvikler os – dør vi. Benniksgaard er mit hjertebarn, og jeg er stolt, når jeg i dag møder vores gæster og mærker det liv og den stemning, der er overalt på gården.

Se mere om Benniksgaard Hotel

Benniksgaard Hotel øger fokus på møder

25-09-2017 14:00

Tæt på Benniksgaard ligger bl.a. Dybbøl Mølle, Frøslevlejren, Gendarmstien langs fjorden, Gråsten Slot, Sønderborg Slot og oplevelsesparken (Danfoss) Universe. Benniksgaard har i Sønderborg 3-stjernede Hotel 6400 med 48 værelser. På den anden side af grænsen er f.eks. Glücksburg Slot – og shopping. Benniksgaard har aftale med centret Citti-Park Flensborg om, at hvis dets gæster køber for mindst 100 euro, får de 10 pct. rabat.

Se mere om Benniksgaard Hotel

Førsteprisen gik til: Godt værtskab og hjemmelavet brunch

04-04-2017 15:14

For 2. år i træk kårer danskerne Agerskov Kro og Hotel som Årets Hotel blandt 80 hoteller i gruppen af Small Danish Hotels. Gæsterne er især glade for hotellets værtsskab og hjemmelavede morgenbuffet. Vinderen af Årets Hotel kåres på baggrund af bedømmelser fra gæster, der i løbet af 2016 har overnattet på et af Small Danish Hotels’ godt 80 danske hoteller.

”Vi er selvfølgelig meget beærede over endnu en gang at modtage danskernes pris, og det betyder uendelig meget for os, at gæsterne har så god en oplevelse, når de besøger os her i Agerskov. Det er vi meget stolte af,” siger Peter Otte, der er kromand og ejer af Agerskov Kro og Hotel. Small Danish Hotels lancerede Årets Hotel, som altså netop er blevet uddelt for 2. gang.

Udover at Agerskov Kro og Hotel nu igen placerer sig øverst på listen over danske hotelfavoritter, stemte danskerne i 2015 det sønderjyske hotel ind som vinder af Oplevelsesprisen i kategorien ’Ophold’.

PÅ fotoet ses fra venstre receptionist Grethe Pedersen, værtsparret Peter og Bodil Otte og direktør i Small Danish Hotels Jørgen Christensen. Small Danish Hotels Small

Også Hotel Benniksgård løb med en pris fra samme kæde. Nemlig prisen for Bedste ankomst/modtagelse – dvs. at ud af kædens 80 hoteller, har gæsterne vurderet ankomsten på Benniksgaard Hotel som den bedste. ”Det som gør prisen helt særlig, er at det er gæsterne som har valgt os – ikke en jury eller lignende,” siger Mads Friis, ejer af Benniksgaard Hotel. Det er ikke første gang Benniksgaard vinder en pris, det er kun en måned siden, at hotellet vandt prisen Travellers Choice Award fra Tripadvisor, som en af Danmarks bedste 25 hoteller.

Danish Hotels er en frivillig, landsdækkende kæde med håndplukkede hoteller, kroer, slotte og herregårde, hvor nøgleordene er den personlige betjening og det gode værtskab. Hotellerne ejes og drives af selvstændige hotelejere, slotsfruer og krofædre.

Læs mere om Smal Danish Hotels

Læs mere om Hotel Benniksgård

Nyt Danhostel ved Benniksgaard Hotel

10-01-2017 13:08

Nyt Danhostel ved Benniksgaard Hotel

Om godt en måned bliver der billige sovepladser hos genboen til hotellet.

Igennem de sidste16 år har hotelejer Mads Friis forbedret og udviklet Benniksgaard Hotel, som ligger med udsigt over Flensborg Fjord. Inden for det seneste år er antallet af værelser vokset til 100. Men nu kommer der flere værelser i brug - hvis man vil supplere med lidt mindre luksus. Senest har Mads Friis sikret sig ejerskabet af genboen, Rinkenæs Efterskole, da den gik konkurs for godt et år siden.

Nu står deri 29 nyrenoverede værelser til rådighed, og lige så mange værelser vil i løbet af en måneds tid blive en del af et nyt vandrehjem under Danhostel.

"Vi sætter vi os hele tiden mål. Det betyder, at vi har øget forspringet til nummer to i vores kæde, Small Danish Hotels. Vi indgår væddemål om at øge omsætningen eller få endnu bedre vurderinger af gæsterne. Det skal være sjovt, og det er det," siger Mads Friis, der i samme ånddrag har hævet lønniveauet. ”Tidligere søgte vi efter medarbejdere. Det er fortid. Folk kommer til os i dag,” siger hoteldirektøren.

Læs mere om Benniksgaard Hotel

Nyt Danhostel ved Benniksgaard Hotel

20-12-2016 13:12

Igennem de sidste16 år har hotelejer Mads Friis forbedret og udviklet Benniksgaard Hotel, som ligger med udsigt over Flensborg Fjord. Inden for det seneste år er antallet af værelser vokset til 100. Men nu kommer der flere værelser i brug - hvis man vil supplere med lidt mindre luksus.

Senest har Mads Friis sikret sig ejerskabet af genboen, Rinkenæs Efterskole, da den gik konkurs for godt et år siden. Nu hviler grænsepolitiet ud i 29 nyrenoverede værelser, og lige så mange værelser vil i løbet af nogle måneder bliver til et nyt vandrehjem under Danhostel.

"Jeg har i dag kun topmotiverede medarbejdere. Nu sætter vi os hele tiden mål. Det betyder, at vi har øget forspringet til nummer to i vores kæde, Small Danish Hotels. Vi indgår væddemål om at øge omsætningen eller få endnu bedre vurderinger af gæsterne. Det skal være sjovt, og det er det," siger Mads Friis, der også har hævet lønniveauet. ”Tidligere søgte vi efter medarbejdere. Det er fortid. Folk kommer til os i dag,” siger hoteldirektøren.

Læs mere om Benniksgaard Hotel

Hotelejer står selv bag sovs og gaveleg juleaften

06-12-2016 13:14

Flere og flere vælger at holde jul udenfor hjemmets fire vægge, lyder det fra livsstilseksperten, Henrik Byager, som blandt andet er kendt fra TV2. Tendensen bekræftes af herregårdshotellet Benniksgaard i Sønderjylland:

"De senere år har vi kørt med fulde huse hen over julen, og vi oplever i den grad en stigende interesse for at lade os skabe rammerne til julestemningen, så gæsterne bare kan slappe af og nyde hinandens selskab," siger indehaver af hotel Benniksgaard, Mads Friis. "Det er i øvrigt indehaveren selv, der sammen med køkkenholdet sikrer, at kartoflerne er brune, anden sprød, sovsen varm, risalamanden kold, kirsebærsovsen lun og mandlen på plads. Herudover er det også ham, der styrer pakkelegen om juletræet for ikke mindre end godt og vel 100 glade julegæster.

"Jul er noget vi helst fejrer sammen med andre," siger Henrik Byager. "Men rammerne kan godt være forskellige, og mange mennesker synes også det kan være stressende at holde jul. Derfor ser vi en stigende tendens til at holde jul andre steder end hjemme. Det spiller også ind at vi nu har mange enlige og mange nye familiemønstre i Danmark, som betyder at folk skal finde sammen i nye fællesskaber, og gerne vil møde nye mennesker, også til jul," understreger Henrik Byager.

Kursuslex' nye partner, Benniksgaard Hotel, er et hyggeligt 4 stjernet konferencehotel med udsigt over Flensborg Fjord og Benniksgaard Golfbane. Tilbage i 1300-tallet var stedet en slægtsgård, ejet af Bennich slægten gennem 400 år. I dag fremstår gården smagfuldt restaureret – med 45 værelser og suiter, hvoraf ikke 2 er ens. Restaurant og 5 utraditionelle selskabs- og mødelokaler er indrettet i gårdens gamle stald, stuehus og kornkamre – stemningen er rustik, overalt er der frilagte bjælker og farverne er lyse og lette. Derudover disponerer hotellet  over nogle skønne ferielejligheder med spa og sauna lige ved golfbanen, samt et anneks med 30 værelser.

I restaurant Pejsestuen tilberedes aftens menu med årstidens bedste råvarer, efter princippet: Rustikt landløkken med et tvist af Sønderjylland. Middagen serveres som buffet eller som tallerkenanretning.

Ikke langt fra Benniksgaard Hotel løber den historiske Gendarmsti, som strækker sig fra den dansk-tyske grænse ved Padborg til Høruphav på Als, en tur på 74 km.

Læs mere om Benniksgaard Hotel

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vil du hellere have personlig betjening, sidder vi klar til at hjælpe dig.
Vi kender alle mødestederne ud og ind.

Mandag - torsdag, kl. 8:00 - 16:00
Fredag, kl. 8:00 - 14:30