Log ind Opret bruger
Centeradgang
Kursuslex
Menu
Er der noget vi kan hjælpe med?
33 97 43 43

Gl. Skovridergaard Hotel og konferencecenter

Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg, Østjylland (Se kort)

Gl. Skovridergaard ligger smukt i egen park, lige op til Danmarks største skov og Silkeborgsøerne, med fine muligheder for teambuilding i naturen.
Den tidligere kuranstalt rummer i dag topmoderne mødefaciliteter, komfortable gæsteværelser og et køkken i særklasse.

Vi vil naturligvis gerne sørge for, at når mennesker samles til møde, kursus og konference, skal det skabe resultater i form af f.eks. læring, udvikling eller styrkelse af relationer.
Med vores professionelle team og fleksible rammer tæt på naturen, kan vi som konferencecenter skabe udbytterige arrangementer i samarbejde med jer. 
Vi og vores møde- og konferencelokaler er fleksible, så kontakt os endelig med spørgsmål og særlige ønsker til et unikt arrangement.
Vi finder med garanti frem til en løsning, der gør jeres konference til en succes.

Selv er vi glade for stedets harmoni og for den åbne og uhøjtidelige atmosfære, og vi glæder os især, når vi fornemmer, at vores gæster har det ligesådan.

Vi står klar til, at byde dig/jer velkommen, hvad end om det er overnatning, møde, konference eller jeres næste firmaarrangement!

Se mere på www.glskov.dk eller kig forbi en dag!

Konferencelokaler

Gl. Skovridergaards tilbyder lyse og moderne konferencelokaler med alt i AV-udstyr, god ventilation, akustik og belysning samt mulighed for mørklægning i alle lokaler.

Vores konferencegæster sætter stor pris på, at det er let at komme ud af vores lokaler - forstået på den måde, at det fra de fleste konference- og mødelokaler er nemt at komme ud i parken i pausen eller inddrage udendørsområdet i selve arrangementet. Vand, frugt, kaffe mv. er ligeledes altid lige uden for døren, så det er let at sikre sig ny energi og holde koncentrationen hele dagen.

Femstjernede konferencelokaler
Konferencelokalerne på Gl. Skovridergaard spænder fra små mødelokaler til 2-5 mennesker, f.eks. Morgengry, til vores største lokale, Havesalen, med plads til 320 deltagere. Skal mødet have lidt ekstra eksklusivitet, kan vi anbefale vores Bibliotek.

Vores møde- og konferencefaciliteter er femstjernede, og alle lokaler har det tekniske udstyr, som kan forventes af et moderne konferencehotel. Vi tilbyder teknisk assistance hele dagen, og hjælpen er aldrig mere end to minutter væk. 

Se mere om de enkelte lokaler her.

 • Mødelokaler:
  9
 • Gruppelokaler:
  17
 • Auditorier:
  Ikke Angivet
 • Udstillingsmulighed, antal m²:
  Ikke Angivet
 • Max kapacitet (bio):
  325
 • Max. personer i auditorium:
  0
 • Max. personer ved skoleborde:
  168
 • Max. personer i U-bord:
  44
 • Max. personer i ø-opstilling á 6-8 personer:
  126
 • Max. personer ved stående reception:
  320
 • Spisepladser:
  200
 • Værelser:
  65
 • Sengepladser i alt:
  123

Konferenceaktiviteter

På Gl. Skovridergaard tilbyder vi en række konferenceaktiviteter med afsæt i naturen og gastronomi. Har I andre ønsker, hjælper vi gerne med at arrangere særlige aktiviteter. 

Naturen som konferenceaktivitet
At inddrage frisk luft, natur og bevægelse i møder og konferencer giver et større mødeudbytte (Return on meeting investment). Vores beliggenhed helt tæt ved Danmarks største skovområde og Silkeborgsøerne giver - i kombination med vores egen park rig - mulighed for inddragelse af naturen.

Parken og dens indretning med små uderum inviterer til udendørs snak og rolig slentren. Derudover rummer parken også både clockgolf- og petanque-bane. Skal I lidt længere væk, er I velkomne til at låne cykler eller gummistøvler på hotellet.

Silkeborgsøerne byder på flere muligheder for konferenceaktiviteter. Hvad med at gå de 500 meter til Almind Sø og tage en dukkert? Søen er en af Danmarks reneste, og der er anlagt badebro og strand. Der er også flere muligheder for sejlture på søerne.  I kan få eftermiddagskaffen eller måske et af dagens måltider med på Hjejlebådene, eller I kan lade rugbrødsmotoren klare arbejdet og drage afsted i kano og kajak.

Ønskes andre aktiviteter som Tai Chi i parken, en tur i skoven med en naturvejleder eller decideret team-træning, så arrangerer vi og vores professionelle samarbejdspartnere også gerne dette.

Gourmet Rally

Gl. Skovridergaard har i en årrække med stor succes arrangeret et årligt Gourmet Rally i september, som kort fortalt er en skøn vandretur rundt om Almind Sø, kombineret med smagsprøver undervejs. Vi skalerer gerne Gourmet Rally ned, så det kan anvendes som konferenceaktivitet til jeres arrangement. Det kan sågar gennemføres indendørs, hvor smagsprøverne var rundt omkring på hotellet. Gourmet Rally er en rigtig god oplevelse for alle sanser med plads til samvær, hygge og pleje af relationer. 

Vinsmagning

Som en mulighed for at skabe jeres eget festlige punktum for en god mødedag, arrangerer vi gerne vinsmagning i vinkælderen, hvor vores tjener i skæret fra de levende lys bringer jeg med på en smagsrejse.

Temaer: Den utraditionelle, Den klassiske, Vores favoritter, Brus, bobler, perler.
Vinsmagning i vinkælderen er for max 10 personer. Er I flere, finder vi et andet lokale. 

Teambuilding i naturen

Outdoor Sports giver jeres næste møde, kursus eller konference en grad af energi, som I ikke er vant til på kontoret med aktiviteter til lands, til vands og på løbestierne.

Hvad end I er til mountainbiking, bueskydning, GPS orienteringsquiz eller klassisk teambuidling, så har Outdoor Sports det, I leder efter. Der vil selvfølgelig være professionelle instruktører.

 • Gratis WiFi:
  Ja
 • Motionsrum:
  Nej
 • Tennis:
  Nej
 • Boldbane:
  Nej
 • Motions-sti:
  Ja
 • Indendørs swimmingpool:
  Nej
 • Udendørs swimmingpool:
  Nej
 • Spa bad:
  Nej
 • Spa-Område:
  Nej
 • Solarie:
  Nej
 • Sauna:
  Ja

Overnatning

Gl. Skovridergaards 65 værelser er beliggende i Gammelgården fra 1798, hovedbygningen fra 1903 og Gul Fløj fra 1967. Værelserne i hovedbygningen og Gammelgården er alle forskellige i størrelse og derfor individuelt indrettede med alle moderne bekvemmeligheder. De fleste værelser har udsigt til parken. Værelserne i Gul Fløj er mere ens i størrelsen og har alle balkon mod parken.

Værelserne i hovedbygningen blev renoveret i 2015, hvor også værelserne i Gul Fløj fik et løft. Værelserne i Gammelgården blev ligeledes renoveret i 2016. Renoveringerne blev naturligvis gennemført med stedets sjæl og historie for øje, så vi har for eksempel bevaret og renoveret de oprindelige skriveborde og sat dem sammen med nye møbler. 

En god nats søvn

Langt størstedelen af vores enkeltværelser er med en 140 cm bred seng og kan derfor også anvendes som dobbeltværelser. Resten af enkeltværelserne har en 120 cm seng. Derudover tilbyder vi dobbeltværelser, junior-suiter og efter renoveringen også en suite i Gammelgården. 

Alle værelser er udstyret med llækkert sengelinned og bløde moskusdundyner, så du kan få din skønhedssøvn.
Alle værelser har toilet og brusebad, hårtørrer og make-up-spejl - enkelte værelser har badekar
B&O-TV på alle værelser
El-kedel så du kan lave te og kaffe, når det passer dig
Alle værelser har strygejern og -bræt
Juniorsuiterne har sofagruppe og minibar
Yderligere drikkevarer kan købes i receptionen døgnet rundt
 Gratis trådløst fibernet overalt på Gl. Skovridergaard – værelser, lokaler og parken
Rens/vask-service: Aflever dit tøj i receptionen inden kl. 8 og få det retur samme dag.
Check ind kl. 14.00.
Check ud kl. 10.00 i mandag-lørdag og kl. 11.00 søndag og helligdage.

Gl. Skovridergaard er et røgfrit hotel og mødecenter. Al rygning henvises til loggiaen.

 • Sengepladser i alt:
  123
 • Enkeltværelser:
  7
 • Dobbeltværelser:
  49
 • Flersengsværelser:
  Ikke Angivet
 • Suiter:
  9
 • Lejligheder/hytter:
  0
 • Værelser uden privat bad/toilet:
  0
 • Handikapegnede værelser:
  0

Møde- og konferencepakker

På Gl. Skovridergaard Hotel & Konferencecenter har vi mange års erfaring med forskellige arrangementer. Vi er uddannede Meetovators, hvilket betyder, at vi har indsigt i, hvordan møder og konferencer skal bygges op for at skabe det ønskede resultat. Vi er fleksible og imødekommende overfor jeres ønsker, og i dialog med jer sørger vi for at skabe præcis det arrangement, I ønsker.

Ønsker I kreative indslag eller et alternativt konferenceforløb, kan vi byde ind med kvalificeret rådgivning, og vi spiller gerne bold om skæve ideer, både ude og inde.

Andre gange er et møde, kursus eller en konference bare ”lige ud af landevejen” med stramt program og forplejning. Er det tilfældet, kan vi tilbyde færdige møde- og konferencepakker.

Uanset om vi tænker skævt eller lige, er vi garanter for, at besøget på Gl. Skovridergaard indfrier jeres forventninger - og lidt til.

Indhold i mødepakker

Alle mødepakker inkluderer pausebuffeter fra start til slut med frisk frugt og isvand, kaffe og te, formiddagsbrød og eftermiddagskage samt mulighed for at trække frisk luft på terrasserne.

Heldagsmøde (9 – 22) inkluderer udover pausebuffet: Frokostbuffet med minimum 4 salater, kolde og lune retter, oste- og kagebord inkl. kaffe/te, samt en 2-retters middag om aftenen.

Arbejdsmøde (9 – 18) inkluderer udover pausebuffet: Frokostbuffet med minimum 4 salater, kolde og lune retter, oste- og kagebord inkl. kaffe/te, samt dagens kursusret om aftenen.

Dagsmøde (9-17) inkluderer udover pausebuffet: Frokostbuffet med minimum 4 salater, kolde og lune retter, oste- og kagebord inkl. kaffe/te.

Mødepakkerne inkluderer ligeledes:

Lokale inkl. standard av-udstyr og tekniker, der aldrig er mere end to minutter væk  
Isvand i lokalet
Et grupperum pr. 8 deltagere
Strækker mødet eller konferencen sig over flere dage, har vi 65 komfortable og rolige værelser på Gl. Skovridergaard, hvoraf langt størstedelen er renoveret i 2015 og de sidste 6 værelser blev renoveret i 2016. Gl. Skovridergaard er et 4-stjernet hotel og 5-stjernet konferencecenter.

I gå-afstand fra Gl. Skovridergaard ligger vores 3-stjernede søsterhotel Vejlsøhus, som har yderligere 49 værelser. Således vores samlede værelsesantal er 114.

Gl. Skovridergaard ligger omkranset af søer og skove i sin egen store park i udkanten af Silkeborg.

Der er gode trafikforbindelser med bus, tog og fly. Afstand til: Silkeborg banegård 1,5 km. Karup 40 km. Billund 66 km.

For gæster i bil er der fri parkering på Gl. Skovridergaards egen indhegnede parkeringplads.

 • I by:
  Ja
 • Landlige omgivelser:
  Nej
 • Ved strand/sø:
  Ja
 • Ved skov:
  Ja

Ny køkkenchef på Gl. Skovridergaard Hotel & Konferencecenter

15-11-2016 13:18

Til at videreføre traditionen for et højt gastronomisk niveau for ikke mindst konference- og hotelgæsterne har Gl. Skovridergaard gennem nogen tid søgt efter den helt rette person. Hotellet kan nu præsentere stedets nye køkkenchef, Kasper Vestergaard Bech.

Kasper kommer fra en stilling som køkkenchef i kantinen hos Fazer, Aarhus, men har også en fortid køkkenchef på Severin Kursus og Konferencecenter, souschef på Børkop Vandmølle, kok og souschef på Hotel Vejlefjord samt kok på Hindgavl Slot. Oprindeligt er Kasper udlært på Odder Park Hotel. Netop energien og kreativiteten fra hotel- og konferencebranchen lokkede den nye køkkenchef tilbage i hotelmiljøet som ansvarlig for Gl. Skovriddergaards høje, gastronomiske niveau, hvor der især lægges vægt på gode råvarer.

Gl. Skovridergaard gennemgik en renovering af både værelser, fælles områder og reception i 2015, sådan at alle 65 værelser og rum nu fremstår friske og lækre. Til daglig arbejder Gl. Skovridergaard tæt sammen med Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter. De tidligere konkurrenter betragter i dag hinanden som søsterhoteller, dog med den forskel, at Vejlsøhus er et 4stjernet konferencehotel, hvor Gl. Skovridergaard er 5stjernet på konferencedelen. "Vi plejer at betragte Vejlsøhus somt det sportslige hotel, hvor der er mange muligheder for udendørs events. De to hoteller ligger 500 meter fra hinanden og udmærker sig begge ved nærheden til skov, Silkeborg Søerne samt AQUA Akvarium og dyrepark.

Læs mere om Gl. Skovridergaard Hotel & Konferencecenter

Silkeborg med i BW Premier Collection

19-01-2016 12:06

Silkeborg med i BW Premier Collection

Jysk Hotel er første medlem i Best Westerns nye soft brand.

Silkeborg bliver første danske destination i Best Westerns nye soft brand, nu hvor Hotel Gl. Skovridergaard indtræder i Best Western Premier Collection, som herefter tæller 8 hoteller i Skandinavien.

BW Premier Collection er en global samling af udvalgte hoteller, der giver sine gæster en ekstraordinær oplevelse. Hotellerne har det tilfælles, at de markedsføres under eget individuelle brand samtidig med, at de bliver en del af Best Westerns omfattende distribution og loyalitetsprogram, som blandt andet involverer optjening af points.
”Det er nu officielt, at hotellet har 4-stjernet service. Vi har investeret tid og penge i at fastholde og videreudvikle hotellets høje kvalitetsniveau. Nu er det tid til at satse på den danske, skandinaviske og globale distribution,” siger Hotel- og Konferencecenterchef Thomas Simonsen, Gl. Skovridergaard. Konferencecenteret rangerer med 5 stjerner som hidtil.

Gl. Skovridergaard er en historisk skovridergård, og tidligere kuranstalt, som ligger fredeligt ved Silkeborg søerne. I 2015 overtog Ferskvandscentret driften af Gl. Skovridergaard, og i den forbindelse blev der foretaget en gennemgribende istandsættelse på hotellet.

Læs mere om Gl. Skovridergaard

Få inspiration fra naturen til mødet

17-02-2015 12:52

Onsdag den 25. februar kl. 17.00 - 19.00 byder MeetSilkeborg på et spændende fyraftensmøde, hvor de vil vise mødeplanlæggere, hvad grønne omgivelser og frisk luft kan gøre for outputtet af et møde - hvis Silkeborg ikke skulle kunne det, hvem skulle så?

Mødet bliver holdt i Aqua Akvarium & Dyrepark og Innovation Lab er inviteret til at holde et indlæg med titlen: Få naturens hemmelighed til et produktivt møde.

Lidt lækkert til ganen bliver der også serveret og arrangementet slutter kl. 19.00.

Foruden MeetSilkeborg møder man også bl.a. Gl. Skovridergaard, Vejlsøhus, Svostrup Kro, Scandic, Radisson Blu, Jysk MUSIKTEATER, Hjejleselskabet, Summit og Jysk Arena.

Tilmelding til bcn@silkeborg.com

Læs mere om fyraftensmødet den 25. februar

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vil du hellere have personlig betjening, sidder vi klar til at hjælpe dig.
Vi kender alle mødestederne ud og ind.

Mandag - torsdag, kl. 8:00 - 16:00
Fredag, kl. 8:00 - 14:30