Log ind Opret bruger
Centeradgang
Kursuslex
Menu
Er der noget vi kan hjælpe med?
70 22 11 73

Hotel GSH - Green Solution House

Strandvejen 79, 3700 Rønne, Bornholm (Se kort)

Hotel GSH, Green Solution House - når gastronomi, bæredygtighed og æstetik går op i en højere enhed

Hotel GSH er et af verdens mest ambitiøse grønne hoteller. Her kan du og dine gæster mødes, snakke, arbejde og slappe af. I kan nyde de dejlige omgivelser, spise i Restaurant GSH, hvor fokus er på økologi og bornholmske råvarer, samtidig med, at der skabes energi via solceller, varmt vand via solpaneler, affald bliver minimeret, og der bliver produceret den fineste gødning til det omkringliggende landskab. Alle værelser og lejligheder er nænsomt renoveret med fokus på indeklima, dagslys og respekt for hotellets historie. Konferencefaciliteterne er helt nye og innovative bl.a. med dagslysskærme i stedet for projektor og lærred. I den grønne iglo sidder I rundt om 4 skærme, så alle kan se alle, samtidig med, at I kan dele billeder/præsentation. En hel unik oplevelse.

Pssst: Restaurant GSH har netop fået 2 ** i Den Danske Spiseguide.

Samlet antal mødelokaler: 8

Samlet antal grupperum: 7

Max. antal personer i biografopstilling: 350

Max. antal personer ved skoleborde: 160

Max. antal personer ved stående reception: 700

Udstillingsmuligheder, antal i m2: 400

 • Mødelokaler:
  8
 • Gruppelokaler:
  7
 • Auditorier:
  Ikke Angivet
 • Udstillingsmulighed, antal m²:
  400
 • Max kapacitet (bio):
  350
 • Max. personer i auditorium:
  Ikke Angivet
 • Max. personer ved skoleborde:
  160
 • Max. personer i U-bord:
  50
 • Max. personer i ø-opstilling á 6-8 personer:
  200
 • Max. personer ved stående reception:
  700
 • Spisepladser:
  500
 • Værelser:
  92
 • Sengepladser i alt:
  240

Hotellet ligger på et stort areal i rolige omgivelser, tæt på skov med cykel- og gangstier samt en dejlig badestrand. 

Fra hotellet fører en sti direkte til stranden gennem en fyrreskov

Parken rundt om Green Solution House er åben, så man kan slentre rundt og se, hvordan både nyttehaver, regnvandsopsamling, glasstier, søer, blomsterhave og de mentale frirum bliver til.

Man kan også købe en kop kaffe i loungen ved receptionen og læse en god bog fra hotellets bibliotek. Også her tænkes der bæredygtigt – alle kan tage en bog, eller de kan stille en, som de gerne vil dele med andre.

Cykelleje

Fri parkering

 

 

 • Gratis WiFi:
  Ja
 • Motionsrum:
  Nej
 • Tennis:
  Nej
 • Boldbane:
  Nej
 • Motions-sti:
  Ja
 • Indendørs swimmingpool:
  Nej
 • Udendørs swimmingpool:
  Nej
 • Spa bad:
  Nej
 • Spa-Område:
  Nej
 • Solarie:
  Nej
 • Sauna:
  Nej

Vores værelser er store, lyse og komfortable med enten balkon eller terrasse. Også her har vi tænkt bæredygtigt og tænkt på dig som gæst og verden omkring os.

• Alle værelser er ikke ryger 

• Værelserne er udstyret med tv, radio, telefon, køleskab og føntørrer

• Gratis trådløst internet

• Bagagehjælp

Hunde er ikke tilladt på værelserne

Antal værelser: 64

Antal lejligheder: 28

Antal sengepladser ialt: 240

 • Sengepladser i alt:
  240
 • Enkeltværelser:
  Ikke Angivet
 • Dobbeltværelser:
  92
 • Flersengsværelser:
  Ikke Angivet
 • Suiter:
  Ikke Angivet
 • Lejligheder/hytter:
  28
 • Værelser uden privat bad/toilet:
  Ikke Angivet
 • Handikapegnede værelser:
  Ikke Angivet

Kursusdag                                       460 dkr. pr. person

Isvand og frugt i lokalet
Formiddagskaffe/te med snack
Frokostanretning inkl. 1 øl/vand
Eftermiddagskaffe/te med sødt

Kursusdøgn i enkeltværelse     1.695 dkr. pr. person

Kursusdøgn i dobbeltværelse  1.345 dkr. pr. person

Isvand og frugt i lokalet
Formiddagskaffe/te med snack
Frokostanretning inkl. 1 øl/vand
Eftermiddagskaffe/te med sødt
2-retters middag og aftenkaffe
Overnatning i enkelt- eller dobbeltværelse
Økologisk morgenbuffet

Hotel GSH ligger ca. 3 km. fra lufthavnen og ca. 2 km. fra færgehavnen. Rønne centrum er ca. 2 km. fra hotellet. Cykler kan lejes. 

 • I by:
  Nej
 • Landlige omgivelser:
  Nej
 • Ved strand/sø:
  Ja
 • Ved skov:
  Ja

www.greensolutionhouse.dk

19-02-2018 05:00

I gamle dage mødtes mennesker omkring lejrbålet. Der blev spist, fortalt historier – folk lyttede og lærte. Vi har stadig brug for at mødes – og sidde i rundkreds. Det er trygt. Måske fordi alle kan se alle. I Hotel GSH kan du og dine gæster mødes i et rundt møderum – en grøn iglo - hvor der i midten er mulighed for at vise en præsentation eller en film. Eller måske tegner du på din iPad, og det, du tegner, viser sig på de fire skærme i midten, som alle kan se.

I kan også mødes uden for igloen og bruge vores glashus til gruppeøvelser, yoga eller pauserum til et glas bobler. Med andre ord, vi har top moderne og fleksible mødelokaler til mange formål. I bestemmer - og Hotel GSH forkæler jer.

Psst: Vidste du, at Hotel GSH drives bæredygtigt og har fået flere nationale og internationale priser? Du behøver ikke at tænke på det, du skal bare vide, at det er en del af vores DNA. Vi glæder os til at se dig.

Se mere om Hotel GSH

3 nyrenoverede Bornholmer-hoteller

21-12-2017 12:00

Mødefaciliteterne afvikles fremover på Griffen Spa Hotel og Hotel GSH, hvor havudsigten fra Griffens mødelokaler er helt fantastisk, mens Hotel GSH har særlig fokus på økologi og bæredygtighed.

Den legendariske Claus Seest Dam, der har være køkkenchef på Hotel Fredensborg i mere end 40 år, er rykket til Griffen´s køkken, hvor hans særlige twist på maden glæder både konference- og spagæster. Og spa´en hører til blandt Nordens bedste.

Se mere om Griffen Spa Hotel

Se mere om alle 3 bornholmer hoteller

Hotel GSH - det bæredygtige mødested på Bornholm

06-03-2017 12:00

I gamle dage mødtes mennesker omkring lejrbålet. Der blev spist, fortalt historier – folk lyttede og lærte. Vi har stadig brug for at mødes – og sidde i rundkreds. Det er trygt. Måske fordi alle kan se alle. I Hotel GSH kan du og dine gæster mødes i et rundt møderum – en grøn iglo - hvor der i midten er mulighed for at vise en præsentation eller en film. Eller måske tegner du på din ipad, og det du tegner viser sig på de fire skærme i midten, som alle kan se.

I kan også mødes udenfor igloen og bruge vores glashus til gruppeøvelser, yoga eller pauserum til et glas bobler. Med andre ord, vi har top moderne og fleksible mødelokaler til mange formål. I bestemmer - og vi forkæler jer i et bæredygtigt univers.

Og så skal I da også lige vide at fra april 2017, så indgår Hotel GSH i et tæt samarbejde med Hotel Fredensborg og Griffen SPA Hotel. De to hoteller er ved at blive renoveret og åbner med to helt nye koncepter. Hotel Fredensborg bliver et lækkert badehotel, hvor alle værelser har havudsigt.

Griffen SPA Hotel har værelser med havudsigt eller udsigt over den gamle bydel i Rønne, og SPA’en, som bare skal opleves. To super koncepter, som supplerer Hotel GSH, der er et af Europas mest bæredygtige hoteller. Som gæst får du nu mulighed for at holde en konference for 300 personer i Hotel GSH konferencelokaler, og så kan dine gæster bo og spise på et af de tre hoteller i løbet af jeres konference. Du bestemmer, og vi klarer det praktiske - også når I skal opleve resten af Bornholm, med bisoner, kunst, natur, og gode madoplevelser rundt omkring på øen.

Se mere om Hotel GSH

Nyt trekløver på Bornholm

24-01-2017 13:18

Nyt trekløver på Bornholm

GSH skal drifte både Hotel Fredensborg og Griffen Spa Hotel fra 1. maj. Nu er der Diamant Spa til alle.

Et sæsonåbent badehotel, et spahotel med fokus på grupperejsende og et bæredygtigt konferencehotel. Sådan lyder det det overordnede set-up for et helt nyt hotelsamarbejde på Bornholm. 1. maj 2017 overtager Hotel GSH (Green Solution House) driften af henholdsvis Hotel Fredensborg og Hotel Griffen.

”Vi kommer ud med 3 meget forskellige hotelkoncepter i 3 nyrenoverede hoteller,” siger Trine Richter, direktør i Hotel GSH - Green Solution House. Efter overtagelsen bliver Trine Richter adm. direktør for alle 3 hoteller. Den nuværende hotelchef for Hotel Fredensborg og Griffen Spa Hotel, Bettina Hyllested, bliver hoteldirektør med det daglige ansvar for den samlede hoteldrift. Den kvindelige ledelsestrio fuldendes af administrationschef Mette Madsen, som har erfaring fra alle tre hoteller.

Gæster på alle 3 hoteller vil fremover have fri adgang til Den Bornholmske Diamantspa på Hotel Griffen. Ejerskabet af henholdsvis Hotel Fredensborg og Griffen Spa Hotel forbliver hos den lokale turismeorganisation Team Bornholm, som fremover udelukkende vil stå for udlejning og markedsføring, mens driften af alle tre hoteller kommer til at ligge hos Hotel GSH.

Læs mere om Green Solution House

Læs mere om Hotel Fredensborg

Læs mere om Griffen Spa Hotel

Hoteldirektør på Bornholm udnævnt som heltinde

29-11-2016 13:10

Hoteldirektør på Bornholm udnævnt som heltinde

Hverdagens heltinde bor på Bornholm og er netop kåret af "Women Shape the World".

ECCO og juryen bag ”Women Shape the World”-kampagnen, Anja Ringgren Lovén (Din NødHjælp), Tina Nikolajsen (ALT for damerne) og Lene Nedergaard (ECCO) har gennemgået de mange hundrede nomineringer på hverdagens heltinder og har fundet de 4 vindere inden for kategorierne: Medmenneskelighed, Frihed, Innovation og Stil, som alle repræsenterer ECCOs kerneværdier. De 4 vindere har tilsammen fået kr. 50.000.

Direktør for Green Solution House på Bornholm, Trine Richter, har vundet i kategorien innovation med følgende begrundelse: Ideen om Hotel GSH blev skabt i 2007, og Trine har siden da udviklet ideen, fundraiset og bygget et dynamisk hotel og konferencecenter baseret på bæredygtighed. Green Solution House blev indviet af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik i april 2015.

Green Solution House er et godt eksempel på, hvordan bæredygtighed og forretning tænkes i sammenhæng. Projektet er lokalt forankret men med internationale samarbejdspartnere såsom Velux og Saint-Gobain. I dag beskæftiger Green Solution House 30 medarbejdere, og der er skabt 40 helårsjob i byggesektoren undervejs.

Green Solution House udvikles konstant. Et af de nyeste tiltag på det innovative hotel er et forskningssamarbejde med Oxford University. Der forskes i dagslys og sundhed, hvor forsøgspersonerne undervejs skal bo i et særligt glashus, som er opført ved siden af hotellet.

Læs mere om Green Solution House

Green Solution House integrerer flygtninge og asylansøgere

06-09-2016 13:08

Flygtninge og asylansøgere på Bornholm har fået lidt ekstra indhold i hverdagen på hotel og konferencecentret Green Solution House i Rønne. En række beboere på øens asylcentre er blevet integreret i et utraditionelt samarbejdsprojekt, hvor de får ansvaret for deres egen køkkenhave og modtager praktisk undervisning fra henholdsvis hotellets gartner og køkkenchef.

”Vi vil gerne give flygtningene og asylansøgerne et formål, mens de er på Bornholm og ikke mindst give dem noget, som de kan bruge på deres videre færd, uanset hvor længe de er i Danmark. Vi har alle et ansvar for, at integrationsprocessen lykkes, og dette projekt giver mening for mig og for Green Solution House, fordi det hele basalt handler om at dyrke jorden og spise lokale råvarer, når det er muligt,” siger Trine Richter, direktør i Green Solution House.

Konkret er der tale om et samarbejdsprojekt mellem Green Solution House, Dansk Røde Kors, Bornholms Regionskommune og Signe Wenneberg, som er forfatter til bogen ”Spis din have”. Netop denne bog vil blive lavet i en miniudgave på dansk for at fremme deltagernes danskkundskaber. Alle erfaringer viser, at den form for berøring med danske virksomheder løfter deltagerne rigtig meget og giver flygtninge en langt større mulighed for at tilpasse sig et nyt liv. Samtidig har vi en ambition om, at projektet også kan rumme nogle af de asylansøgere, der får opholdstilladelse og bliver på Bornholm,” siger Stephan Jensen-de Bruin, regionsleder i Dansk Røde Kors.

Læs mere om Green Solution House

Green Solution House hædret med EU miljøpris

04-05-2016 14:12

Hotel- og konferencecentret Green Solution House på Bornholm er hædret med EU’s miljøpris og kandiderer nu til titlen som Europas mest bæredygtige virksomhed. Green Solution House i skikkelse af direktør Trine Richter modtog i denne uge EU’s miljøpris, som uddeles i samarbejde med Miljøministeriet og Ingeniørforeningen IDA. Prisen gives først på nationalt niveau, hvorefter de enkelte landes prisvindere konkurrerer mod hinanden i en form for europamesterskab i miljøvenlighed.

Det bornholmske hotel- og konferencecenter vandt i kategorien ”bæredygtige processer”. Prisen gives i erkendelse af, at Green Solution House er skabt med bæredygtighed for øje, ligesom bedømmelseskomiteen lagde vægt på, at skabelsen af huset har bygget bro mellem dansk turisme og dansk industri. Trine Richter hæfter sig særligt ved samarbejdet med strategiske partnere som VELUX, Saint Gobain, Realdania og GXN Arkitekter, når hun bliver bedt om at forklare, hvorfor Green Solution House er havnet i så fint selskab som vinder af EU’s miljøpris.

”For eksempel er vores konferencerum badet i dagslys på grund af blandt andet flere ovenlysvinduer og en markant glasfacade. Den ide var vi aldrig kommet på uden partnerne. De store mængder dagslys har stor betydning for både komforten i rummet og for indlæringen i forbindelse med konferencerne,” siger Trine Richter. Udover de fine lysindfald indeholder huset et væld af grønne løsninger med blandt andet gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler, et affaldssystem der omdanner skrald og madspild til varme, elektricitet og gødning samt såkaldte intelligente hotelværelser, hvor hotelgæsten har mulighed for at skabe sig eget indeklima via en tablet.

EU’s miljøpris er blevet uddelt siden 1987 og har til formål at præmiere de mest miljøbevidste og
bæredygtige virksomheder i Europa. Priskonkurrencen har to niveauer, idet næste skridt altså er en kåring
af Europas absolut fremmeste miljøvirksomheder. Denne begivenhed finder sted senere på året.

Læs mere om Green Solution House

Bornholmsk hotel nomineret igen-igen

23-02-2016 12:20

Siden indvielsen af det bornholmske, bæredygtige Green Solution House i maj sidste år er hotellet kåret til årets byggeri i Danmark, siden indstillet til den internationale miljøpris COP21 og efterfølgende optaget i Den Danske Spiseguide med to stjerner. Nu modtager det bornholmske hotel tilmed en nominering til Den Danske Spiseguides pris ”Bo&Spis”, som præmierer steder med særlige forhold for både overnatning og bespisning.

”Det har været overvældende med al den opmærksomhed. Men denne gang er alligevel noget helt specielt, fordi vi nu får anerkendelse for helheden. Der er ikke tale om en pris, som køkkenchefen eller arkitekten kan tage æren for, nu er det hele holdets pris. Det siger noget om, at vi har fat i den lange ende i forhold til selve konceptet, og det er svært tilfredsstillende,” siger hoteldirektør Trine Richter.

Blandt de øvrige nominerede er Kurthotel Skodsborg samt D’Angleterre. Den Danske Spiseguides priser uddeles i oktober ved en stort anlagt gallafest i Aarhus under ledelse af Michelin-kokken Wassim Hallal.

Green Solution House er beliggende i Rønne på Bornholm. Hotellet fokuserer på blandt andet energioptimering, genanvendelighed og økologi. Ligeledes fungerer byggeriet som eksperimentarium og udstillingsvindue for bæredygtige og avancerede teknologiske løsninger til byggesektoren. Huset indeholder en lang række miljøvenlige løsninger, herunder gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler samt et affaldssystem, der omdanner skrald og madspild til varme, elektricitet og gødning. Ligeledes råder hotellet over såkaldte intelligente hotelværelser, hvor hotelgæsten har mulighed for at skabe sig eget indeklima via en tablet.

Læs om Green Solution House

Green Solution House kåret som årets erhvervsbyggeri

15-12-2015 11:12

Green Solution House kåret som årets erhvervsbyggeri

Bornholms grønne konferencecenter vandt over 14 nominerede projekter.

Bornholmske Green Solution House løb med prisen som årets erhvervsbyggeri i Danmark. Prisen uddeles af byggebranchen via fagmagasinerne BygTek, Magasinet Byggeri og Mester&Svend. ”Sagt lige fra hjertet er jeg bare super glad. For mig er der tale om en blåstempling af, at vi har skabt et byggeri, som ikke bare er et almindeligt byggeri. Hele formålet med Green Solution House har været at lave noget specielt, og når byggebranchen siger, at det har vi gjort, så er vi jo nået i mål. Vi håber selvfølgelig på, at udmærkelsen betyder, at endnu flere nu får lyst til at få en anderledes møde- eller konferenceoplevelse, for det er jo det, priser kan. De skaber en opmærksomhed, som ville være svær at skabe selv,” siger direktør Trine Richter, Green Solution House.

”Netop opmærksomheden har ikke kun værdi for Green Solution House selv, men for hele Bornholm, understreger Bornholms borgmester Winni Grosbøll. Hun kalder hotel og konferencecentret for et bornholmsk miljøfyrtårn. ”Vi vil gerne udvikle vores ø, gøre den mere bæredygtig og finde nye løsninger, og det er præcis det, teamet bag Green Solution House har gjort,” siger hun.

Læs mere om Green Solution House

Miljøvenligt hotel udmærket for ekstraordinært køkken

03-11-2015 12:18

Miljøvenligt hotel udmærket for ekstraordinært køkken

Green Solution House på Bornholm får hæder for sin restaurant og opruster yderligere på den gastronomiske front.

Byggeriet er allerede blevet indstillet til flere danske og internationale priser for sit bæredygtige fokus. Green Solution House er imidlertid andet end miljøvenlighed. Således er det bornholmske hotel og konferencecenter netop blevet optaget med 2 stjerner i Den Danske Spiseguide, der i knap 40 år har listet og bedømt de bedste restauranter i Danmark.

”Vi havde selvfølgelig håbet på at blive optaget i guiden, men at vi oven i købet har fået 2 stjerner er en særdeles positiv overraskelse, som vi er meget ydmyge omkring. Vores køkken gør næsten udelukkende brug af bornholmske og økologiske råvarer, og samtidig opererer vi med et smalt menukort for at undgå madspild. Med en sådan afgrænsning bliver man tvunget ud i at arbejde kreativt for at skabe nye smagsoplevelser, og det fortjener hele holdet stor ros for,” lyder det fra Kasper Beyer, der er køkkenchef i Green Solution House.

At hotel og konferencecentret nu kan bryste sig af at have en af landets bedste restauranter glæder naturligvis også direktør Trine Richter, der mener, at udmærkelsen understreger, at et ophold på Green Solution House er en helhedsoplevelse.

”Mens det som hotelgæst kan være svært at forholde sig til bæredygtigheden i byggeriet, er det til gengæld ret let at forholde sig til, at vores restaurant har 2 stjerner i Den Danske Spiseguide. Det passer meget fint sammen med, at Green Solution House ikke kun er sat i verden for at være bæredygtigt. Det er også et sted, hvor gæsterne bliver forkælet med et dejligt indeklima, masser af dagslys, en god seng at sove i og så sandelig også med ekstraordinære madoplevelser,” siger Trine Richter.

Green Solution House opruster nu yderligere på den gastronomiske front med ansættelsen af kokken Casper Sundin, der er uddannet fra Søllerød Kro og Formel B, kok hos Brødrene Price og Stammershalle Badehotel i Gudhjem. I øjeblikket ansat som dessertchef på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Ansættelsen af Casper Sundin vil med al sandsynlighed give køkkenet i Green Solution House endnu en dimension.

Læs mere om Green Solution House

Læs mere om Den Danske Spiseguide

Hele Europa skal opleve Green Solution House

08-09-2015 13:14

Verdens mest bæredygtige konferencecenter, Green Solution House i Rønne på Bornholm er blevet indstillet til en europæisk hæderspris som følge af sine mange initiativer på miljøområdet.

Det er den internationale organisation Construction 21, som har Green Solution House med på listen over mulige vindere af den prestigefyldte COP 21-pris, der uddeles i Paris i december.

Green Solution House er repræsenteret i kategorien ”Health and Comfort”, der belønner miljøvenlige og bæredygtige byggerier med sundt indeklima og stor komfort.

"Vi er meget glade for vores danske kunder, men vores mål har hele tiden været at få hele verden med, og derfor betyder det selvfølgelig meget, at Green Solution House nu kommer på landkortet i hele Europa. Mest af alt kan vi bruge indstillingen markedsføringsmæssigt, for nu bliver vi pludselig nævnt i nogle sammenhænge, hvor vi ellers ikke ville være blevet nævnt" siger en stolt Trine Richter, direktør i Green Solution House.

Læs mere om Green Solution House

Bornholmsk byggeri indviet med stil

28-04-2015 13:15

Green Solution House i Rønne, et af verdens mest fremsynede og ambitiøse grønne byggerier, blev i sidste uge officielt indviet af Kronprins Frederik.

Green Solution Houses direktør Trine Richter fortalte ved indvielsen om arbejdet og kampen for at skabe et bæredygtigt konferencecenter:

”Blandt de største udfordringer har været de kreative workshops, hvor vi fandt på nye løsninger og nye måder at bruge kendte materialer på. Rejserne ud i verden, hvor interessen for Green Solution House har været og fortsat er stor. Det strategiske samarbejde med Velux, Saint-Gobain og Autodesk har været utroligt spændende og givende, og sidst, men ikke mindst: At have huset fyldt med bornholmske håndværkere har været en fornøjelse. Vi har med Green Solution House skabt cirka 40 årsværk i byggeperioden, og det er jeg stolt af,” sagde direktør Trine Richter.

Byggeriet er kommet til verden via en udvidelse af Hotel Ryttergården med stor velvilje fra hotellets ejer Carl Edvard Mogensen.

Blandt de økonomiske støtter, der har muliggjort byggeriet, er Realdania, hvis adm. direktør Jesper Nygård satte følgende ord på perspektiverne i det bornholmske hotel og konferencecenter: ”Vi glæder os stort over, at der med etableringen af Green Solution House er skabt et hus, som vil blive et vigtigt omdrejningspunkt for videndeling og udvikling af ny klimateknologi. Vi håber, at demonstrationsværdien i huset bliver så stor, at løsningerne kommer til at vise nye veje i arbejdet med at gøre fremtidens byggeri mere grønt og bæredygtigt”.

Green Solution House er at betragte som et eksperimentarium og udstillingsvindue for alle de nyeste teknologier på miljøområdet. Allerede nu indeholder huset et væld af miljøvenlige løsninger blandt andet via gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler og et affaldssystem, der omdanner skrald og madspild til varme, elektricitet og gødning.

Ligeledes råder hotellet over såkaldte intelligente hotelværelser, hvor hotelgæsten har mulighed for at danne sit eget indeklima via en tablet.

Læs mere om Green Solution House

Bornholmsk hotel får kongelig åbning

07-04-2015 15:15

Bornholmsk hotel får kongelig åbning

Kronprins Frederik forestår åbningen af hotel- og konferencecentret Green Solution House.

Åbningen af det bornholmske hotel- og konferencecenter Green Solution House har været imødeset længe, og nu er det sikkert og vist: Et af verdens mest fremsynede grønne byggerier slår dørene op torsdag den 23. april 2015, og åbningen får kongelig deltagelse, idet Hans Kongelige Højhed Kronprinsen forestår den officielle indvielse.

"Det er en fantastisk fornemmelse, at vi nu kan åbne dørene for vores lille grønne hjertebarn. Green Solution House er et meget specielt byggeri i den forstand, at vi ikke er gået på kompromis i forhold til miljøvenlighed, bæredygtighed og genanvendelighed af de anvendte materialer. Det har skabt et hus, som i høj grad sprænger rammerne for grønt byggeri. At kronprinsen har indvilliget i at deltage i åbningen er vi rigtig stolte over, og vi glæder os til dagen," siger Trine Richter, der er direktør i Green Solution House.

Gæsterne i hotellets såkaldte smart rooms har mulighed for at designe deres eget indeklima, fordi det via en tablet på hotelværelset er muligt at overvåge og optimere komforten i form af eksempelvis lys, varme, luft og vand.

Derudover indeholder hotel- og konferencecentret et væld af miljøvenlige løsninger. Eksempelvis reducerer tæpperne på hotelværelserne støvpartiklerne i luften, ligesom affald er elimineret som begreb, idet skrald og madspild bliver omdannet til varme, elektricitet og gødning. Ligeledes er de traditionelle betonværn på altanerne erstattet af glas med transparente solceller, som leverer strøm til hotellet.

Læs mere om Green Solution House

Bornholmsk miljø-fyrtårn tæt på sin åbning

02-03-2015 14:11

Bornholmsk miljø-fyrtårn tæt på sin åbning

Et af verdens mest ambitiøse grønne byggerier åbner i foråret 2015 på Bornholm.

Forventningerne til Green Solution House i Rønne er store, og det 85 mio. kr. dyre hotel og konferencecenter skal helst tiltrække turister fra hele verden.

Tæpperne på hotelværelserne reducerer støvpartiklerne i luften. Affald er elimineret som begreb, idet skrald og madspild bliver omdannet til varme, elektricitet og gødning. Det gamle betonværn på altanerne er erstattet af glas med transparente solceller, som leverer strøm til hotellet.

Der er spillet på alle mulige og umulige tangenter i forsøget på at gøre Green Solution House til et af verdens mest fremsynede grønne byggerier såvel som en turismemagnet på Bornholm.

Den vifteformede bygning er tænkt som et slags eksperimentarium, hvor grønne løsninger og bæredygtige byggemetoder skal inspirere turister og fagfolk til selv at foretage investeringer til gavn for både miljø og pengepung. ”Vi har allerede oplevet stor interesse fra studerende, erhvervsfolk og turister fra noget nær alle dele af verden, fordi byggeriet går så langt i forsøget på ansvarlighed i forhold til klimaet. Traditionel energi er en begrænset ressource, og derfor er verden nødt til at tænke alternativt i forhold til at blive mere selvforsynende. At det kan lade sig gøre, mener vi selv, at Green Solution House er et strålende eksempel på,” siger hotellets direktør Trine Richter.

Hoteldelen af Green Solution House stod klar i juni 2014, og den nye konferencebygning åbner dørene for offentligheden i løbet af foråret 2015.

Læs mere om Green Solution House

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vil du hellere have personlig betjening, sidder vi klar til at hjælpe dig.
Vi kender alle mødestederne ud og ind.

70 22 11 73

Mandag - fredag, kl. 9-16