Log ind Opret bruger
Centeradgang
Kursuslex
Menu
Er der noget vi kan hjælpe med?
33 97 43 43

Severin

Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Fyn (Se kort)

Severin - Et godt sted, at blive klogere

I 1932 blev grundstenen til den andelsskole, som vi i dag kender som Severin lagt. Formålet var, at skabe de bedste rammer for, at medlemmer af COOP (dengang hed det FDB) kunne mødes for at udveksle idéer og uddanne sig - og dermed skabe vækst og udvikling over hele landet. Sådan var det for 80 år siden. Sådan er det i dag. Og sådan vil det være i morgen. Eneste forskel er, at vi i dag ikke kun er for COOP. Vi er til for alle.

Vi tror på udvikling. Vi skal ikke bare følge med. Vi gør altid vores yderste, for at være det bedste sted at blive klogere. Derfor kan vi ikke stå stille. Derfor har vi ikke langt fra tanke til handling. Og derfor lytter vi til alle, der kommer med forslag, der kan gøre Severin bedre. Uanset om de er gæst, nabo eller medarbejder.

Men vi bruger også ressourcer på at give dem, som måske har det svært, en chance. Vi bruger ressourcer på at give hvert eneste undervisnings-lokale sit eget præg - og sin egen historiefortælling. Vi bruger ressourcer på at støtte op om organisationer, der hjælper andre. Og vi giver vores medarbejdere - severinerne - mulighed for at være sig selv. Også når de er på arbejde.

Sidst men ikke mindst, er vi glade for det vi ikke kan ændre: Vores beliggenhed midt i landet, med en slående udsigt over Lillebælt og tæt på transport. Vi har respekt: For naturen, for miljøet, mennesker og lokalsamfundet. Derfor bruger vi lokale råvarer og samarbejder med lokalområdet og byen for at skabe vækst og forandring.

Summen af det hele er en særlig stemning - eller ånd - om man vil. Det synes vi selv. Og det hører vi fra vores gæster. Det er den ånd, der gør Severin til et rigtig godt sted, at blive klogere.

Det er den ånd vi kæmper for. Hver dag. Året rundt. I dag, i morgen og i overmorgen.

___________________________________________


150 meter fra vandet, beliggende på en bakketop, med skoven som nabo og med panoramaudsigt over Lillebælt og de 2 broer, kan du læne dig trygt tilbage, nyde den enestående udsigt og overlade resten til os.

 • 14 Undervisningslokaler
 • 10 Grupperum
 • 76 værelser med udsigt over vand eller skov
 • Konferencefaciliteter klassificeret med 4 stjerner af Horesta

Du vil møde et hus, der kan - og har – alt hvad du har brug for.
Ikke blot 4-stjernede konferencelokaler - men også en stab af ildsjæle med en uhøjtidelig, venlig og professionel stil. Vi står parat for dig og dine kursister – med et strejf af højskolemanér på den gode måde - og med både smil og glimt i øjet.

I vore uhøjtidelige rammer servicerer vi mere end 55.000 gæster årligt, vi og sørger for at alt fungerer som planlagt til møder, uddannelser, kurser og konferencer.

Værelser:
Vi har 76 værelser med bad. Værelserne har alle udsigt til Lillebælt eller skoven, og er udstyrede med TV (30 kanaler), radio/vækkeur, trådløst internet, og naturligvis en god seng at sove i.

Kapacitet:
Hele 14 plenumlokaler samt 15 grupperum.
Største konferencelokale har plads til 200 personer i biografopstilling og 150 ved skoleborde. Herudover har vi plenumlokaler fra 16-60 personer, samt en særlig konferenceafdeling til kursushold, der ønsker lidt mere ro og eksklusivitet. Her er plads til 20 personer ved et stort konferencebord. Alle lokaler har gode lys og lydforhold, samt et velfungerende ventilationssystem. Grupperummene har plads til mellem 6 og 12 personer. Restauranten på Severin har plads til 240 spisende gæster ad gangen.

 • Mødelokaler:
  14
 • Gruppelokaler:
  12
 • Auditorier:
  0
 • Udstillingsmulighed, antal m²:
  200
 • Max kapacitet (bio):
  200
 • Max. personer i auditorium:
  200
 • Max. personer ved skoleborde:
  150
 • Max. personer i U-bord:
  84
 • Max. personer i ø-opstilling á 6-8 personer:
  84
 • Max. personer ved stående reception:
  0
 • Spisepladser:
  240
 • Værelser:
  76
 • Sengepladser i alt:
  135

Alle plenumlokaler er udstyrede med normalt AV-udstyr, herunder fastmonterede dataprojektorer. Vi stiller gerne PC gratis til rådighed.
I plenumlokalerne er der stereoanlæg med CD afspiller. Der er 10MB internetforbindelse i alle lokaler, samt internet fra værelserne.
Vi er veludrustet med ITV og IT-udstyr og kan klare mange teknisk krævende udfordringer.

Aktiviteter:
Store grønne arealer og en lille skov med plads til udendørs aktiviteter byder dig velkommen hos os. Her kan du kombinere den traditionelle konference med teambuilding-aktiviteter eller andre sjove indslag.
Med leg, læring, ambitiøs involvering og engagement kan vi sammensætte et program helt efter dine ønsker, og udfordre dine sanser, dine tanker og din kreativitet!
Få masser af inspiration på vores hjemmeside.

 • Gratis WiFi:
  Ja
 • Motionsrum:
  Ja
 • Tennis:
  Nej
 • Boldbane:
  Nej
 • Motions-sti:
  Nej
 • Indendørs swimmingpool:
  Nej
 • Udendørs swimmingpool:
  Nej
 • Spa bad:
  Nej
 • Spa-Område:
  Nej
 • Solarie:
  Nej
 • Sauna:
  Nej

Dagsmøde pr. person inkl. moms: 575,- kr.
Formiddagskaffe/te med hvidt og grovt brød, frugt, pålæg og juice
Frokostbuffet med kaffe/te inkl. sodavand
Eftermiddagskaffe/te med dagens hjemmebag og sundt tilbehør
1 basislokale/+ evt. grupperum efter aftale
AV-standard udstyr (LCD-projektor, overhead og tavler)

Møde inkl. overnatning i enkeltværelse fra kr. 1.910 pr. person inkl. moms ( I weekender kr. 1570,-)
Møde inkl. overnatning i dobbeltværelse kr. 1.645 kr. pr. person inkl. moms ( I weekender kr. 1385,-)

Formiddagskaffe/te med hvidt og grovt brød, frugt, pålæg og juice
Frokostbuffet med kaffe/te inkl. sodavand
Eftermiddagskaffe/te med dagens hjemmebag og sundt tilbehør
1 basislokale/+ evt. grupperum efter aftale
AV-standard udstyr (LCD-projektor, overhead og tavler)
Middag med 2 retter, 1 drikkevare og kaffe/te
Overnatning i enkeltværelse
Stort morgen ta' selv bord

Trafikforbindelser:
Kun 100 meter fra motorvejens afkørsel 58 ved Middelfart finder du Severin. Nemmere og lettere tilgængeligt kan det ikke blive.
Der er hyppige togforbindelser til og fra Middelfart.
Der er taxaholdeplads og der afgår bybusser fra Banegården hver halve time. Busstop 200 m fra Severin.
Transporttid fra Banegården til Severin er 10 min.
Afstande: Kolding 20 km, Vejle 25 km, Odense 40 km, Århus 80 km, Billund Lufthavn ca. 60 km.

 • I by:
  Ja
 • Landlige omgivelser:
  Nej
 • Ved strand/sø:
  Ja
 • Ved skov:
  Ja

Dette danner udgangspunkt for servicekvalitetsindekset, som angiver i hvor høj grad mødeplanlæggeren har været tilfreds med Severin.
Servicekvalitetsindekset udgøres af svarende indenfor nedenstående kategorier.

Intet svar tilgængelig
Service v. reservation
Intet svar tilgængelig
Aftale overholdelse
Intet svar tilgængelig
Receptions service
Intet svar tilgængelig
Teknisk kvalitet
Intet svar tilgængelig
Service niveau (faglokaler)
Intet svar tilgængelig
Maden (restaurant)
Intet svar tilgængelig
Service niveau (restaurant)
Intet svar tilgængelig
Værelsesrengøring
Intet svar tilgængelig
Rengøring (faglokaler)
Intet svar tilgængelig
Generel vedligeholdelse
S.L.
06-05-2018
5,0

Personalet er helt fantastisk på stedet. Der er en ekstraordinær god service på Severin i forhold til, hvad jeg ellers oplever på konferencesteder. Personalet er hjertelige, imødekommende og ekstraordinært servicemindede. Man har følelsen af at alt glider, som kursusleder og at stedet tilfører en ekstra positiv dimension til kurset.

Severin udvider i stor stil

26-04-2019 05:00

"Har I plads på Severin"? Nu får Severin endelig større mulighed for at sige JA til dette spørgsmål. Kursuscenteret i Middelfart har det sidste stykke tid holdt på noget af en hemmelighed, og endelig kan kursuscenteret på en bakketop - 150 meter fra vandet - fortælle hvad hemmeligheden går ud på; En udvidelse af Severin er nemlig netop påbegyndt.

Dette står færdigt primo 2021:

• Ny stor restaurant med udsigt over Lillebælt

• Helt ny konference-afdeling med 2 store lokaler med udsigt (Hver med plads til 200 personer)

• 31 nye værelser (i alt 107 værelser)

• Stor slyngelstue og lounge til aftenhygge.

Kilde: Pressemeddelelse.

Nu på listen over bedst service i Danmark

01-02-2018 05:00

Hotellet overgås kun af kendte steder som Bandholm Hotel, Nimb Hotel, Falsled Kro, Hotel 'Angleterre, Skallerup Seaside Resort og Ruths Hotel i Skagen. Og ingen konkurrenter i Middelfart slår Severin på servicen, når man måler efter kunders anmeldelser på tripadvisor. På 14. pladsen ligger Comwell Kongebrogaarden, mens Hindsgavl Slot er placeret som nummer 20 på listen.

"Vi har aldrig tidligere været placeret blandt de 25, derfor er vi også utrolig stolte. Vi får især ros for vores afslappede atmosfære og kundernes oplevelse af et personale, der også befinder sig godt, det smitter jo af på servicen," siger Angelika Rosenberg, kundechef på Severin. En anden del af forklaringen på 7. pladsen skal nok også findes i, at Severin de sidste to år på fakturaer og nøglekort er begyndt at opfordre kunderne til at vurdere stedets service på tripadvisor, mener Severin.

Se mere om Severin

Kom til foredrag og støt Danske Hospitalsklovne

27-02-2017 15:30

Severin Kursuscenter inviterer i løbet af året til foredragsaftener og tapas for at støtte Danske Hospitalsklovne. Første arrangement er tirsdag d. 14. marts. Denne dag vil foredragsholderen hjælpe deltagerne frem til at coache sig selv til at opnå egne ønsker og mål. Severin giver lokaler og tapas – deltagerne får gode oplevelser og støtter et godt formål.

For Severin i Middelfart er det vigtigt at støtte op om en god sag i samfundet. De seneste 2 år har det været BørneCancerFonden via Team Rynkeby, men nu har Severin valgt, at de til og med 2018 støtter Danske Hospitalsklovne. Danske Hospitalsklovne er en landsdækkende forening, som er at finde på børneafdelinger på alle landets sygehuse, hvor de er med til at give plads til livsglæden hos syge børn. Alle indtægter fra foredragsrækken går direkte til Danske Hospitalsklovne.

Du har også mulighed for at købe merchandise fra Danske Hospitalsklovne, når du er gæst hos Severin.

Læs mere om Severin Kursuscenter

Læs mere om Severin arrangmentet

Severin Kursuscenter har udviklet sin egen microbryg

20-09-2016 20:08

I et ølsamarbejde med historisk vingesus har Severin Kursuscenter i Middelfart været på opdagelse i sin egen historie for at finde spændende navne til stedets helt nye mikrobryg.

I samarbejde med det nærliggende Trolden Bryghus er velkendte personer fra Severin Jørgensens og FDB / Coops fortid fundet frem fra Danmarkshistorien og pryder nu specialbryggens etiketter. Smag f.eks. en ‘Rød Sonne’, opkaldt efter Hans Christian Sonne, der startede den første danske brugsforening. Eller måske en ‘J16’, opkaldt efter Hans J. Wegners berømte gyngestol, designet i FDB-regi. Der er i alt 4 forskellige muligheder for en smagsoplevelse og et kig tilbage i historien.

“Det har været både en ære og en spændende udfordring at finde på nye opskrifter til så berømte navne som Irma-pigen og Hans J. Wegner,”siger Michael Svendsen, indehaver af Trolden Bryghus, der står bag de håndgjorte specialøl. “Vi er stolte af vores historie, og jeg synes det er en fin måde at ære nogle af nøglepersoner gennem tiderne på,” siger Per Spanding, F&B chef på Severin. Han har været tæt involveret i udviklingen af de nye øl sammen med restaurantchef Jørgen Hansen.

De 4 ølnyheder ‘J16’, ‘Original’, ‘Rød Sonne’ og ‘Gyldne Else’ er håndtappet på 50 cl. flasker og findes udelukkende på Severin.

Læs mere om Hotel Severin

Hotel Severin topper på TripAdvisor

16-06-2016 12:18

Severin har modtaget det såkadte ’Udmærkelsescertifikat 2016’ fra TripAdvisor. For 6. år i træk fejres de virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, der konsekvent har fået gode og rosende anmeldelser fra rejsende på TripAdvisor i det forløbne år. Modtagere af udmærkelsescertifikatet omfatter indkvarteringssteder, spisesteder og seværdigheder fra hele verden.

"Vi er meget glade og stolte over at få denne udmærkelse fra TripAdvisor, som vi anser som den førende og mest troværdige samarbejdspartner inden for måling af loyalitet blandt gæster i hotel-, rejse- og restaurantionsbranchen, fordi det er gæsternes egne oplevelser som tæller,” siger direktør på Severin, Tina Pedersen.
 
Virksomhederne skal opretholde en overordnet TripAdvisor-vurdering på mindst fire ud af fem bobler, have et minimumsantal af anmeldelser og have været registreret på TripAdvisor i mindst 12 måneder for at være kvalificeret til udmærkelsen.

Severin A/S er ejet af COOP og lever af at levere service og faciliteter til kurser, konferencer, festlige arrangementer og ferierejsende. I dag er Severin ikke kun for COOP, men for alle.

Læs mere om Severin

Her er de nominerede til årets Møde & Event Award

10-02-2016 10:20
Årets møde- & eventsted - Bedste service
Hermans i Tivoli Friheden, Hotel Koldingfjord, IDA Mødecenter, Radisson Blu Papirfabrikken, Tivoli Hotel & Congress Center
Årets møde- og eventsted - Bedste madkoncept
Bojesen på Axelborg, Copenhagen Street Food – PapirØen, Comwell Borupgaard, Severin, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
 
Årets møde- & eventsted - Bedste lokaler
Comwell Aarhus, Hindsgavl Slot, IDA mødecenter, Kokkedal Slot Copenhagen, Severin
 
Årets møde- & eventsted - Bedste mødekoncept
Comwell, Comwell Campus Klarskovgaard, Comwell Kellers Park, Hotel Koldingfjord, Motiverende Møder v/CoastZone og Comwell
 
Årets bedste foredragsbureau
Athenas, Foredragsportalen.dk, NK Music, OneDecision, Strong Mind
 
Årets bedste teambuilding leverandør
Coastzone, Comwell Sport Rebild Bakker, Eventforce, Hotel Legoland – Serious Play, Sirius Partner
 
Årets bedste catering leverandør
Bojesen, Kai Thor, Madkastellet, Meyers, VIP
 
Årets bedste eventbureau
Offentliggøres ved Award showet på Møde & Eventmessen den 2. marts
 

De endelige vindere offentliggøres og hædres på Møde & Eventmessen den 2. marts kl. 16.00 - 18.00

Læs mere om Møde & Event Award

Gratis planlægger-workshop

12-01-2016 12:04

Gratis planlægger-workshop

Severin inviterer mødeplanlæggere til dagsmøde.

Mødeplanlæggere kan på et gratis dagsmøde få overblik og konkrete arbejdsværktøjer til planlægning af møder og konferencer. Workshoppen finder sted den 28. januar hos Severin Kursuscenter i Middelfart.

Severin Kursuscenter, NemTilmeld og OrgaNicer står i fællesskab bag dette initiativ, hvor deltagende mødeplanlæggere får vist en række metoder og systemer, som skal lette arbejdet ved afholdelse af arrangementer.

Programmet dækker alt lige fra projektplan, invitationer, styring af tilmeldinger, brug af sociale medier til opfølgning og måling af effekten for arrangementet. Alt i alt en dag i helikopterperspektiv.

Workshoppen er fra 10.00 til 16.30 og inkluderer netværk og forplejning.

Læs mere om workshoppen

Læs mere om Severin

Er du til ”Det bedste kagebord”?

06-10-2015 09:06

Jamen, det lokker da – altså hvis man skal arrangere fest i nærheden af Middelfart. Og det kan både være firmafest, fødselsdagsfest, konfirmation eller sølvbryllup.

Den 18. oktober kl. 14.00 – 17.00 inviterer Severin til konkurrencer, rundvisning og mulighed for en snak med nogle af stedets samarbejdspartnere - alt sammen med fester for øje.

Selvfølgelig bliver der også mulighed for at udvide horisonten og bæltet, for køkkenet har tænkt at byde Severins berømte kagebord. Mon ikke det bliver et tilløbsstykke?

Læs mere om Severin

Kursuscenter i Middelfart går nye kreative veje

20-01-2015 13:52

Severin blev bygget i starten af trediverne med det ædle formål, at være ramme om at dygtiggøre og udvikle mennesker i deres jobfunktioner.

Stedet er opkaldt efter Severin Jørgensen, der var FDB´s første formand og en af de markante personligheder, der førte frem til opførelsen af kursuscentret. I Brugsbevægelsen satte Severin Jørgensen sig eftertrykkelige spor i sin lange formandsperiode og med bl.a. hans idéer bag etableringen af Andelsskolen, kan man ikke lade være med at lade sig imponere over hans enorme fremsynethed.

Efter en omfattende ombygning i 2013 og 2014, står kursuscenteret nu klart med nyrenoverede værelser og lokaler, og navnene på lokalerne er valgt med omhu. De skal lede tankerne hen mod en særlig oplevelse eller tilstand, f.eks. livet, fremskridtet, drømme etc. Herudover er der blevet udviklet unikke læringsværktøjer og udsmykning (kreeret af Vibeke V. Wulff) til hvert lokale som skal pirre den kreative sans.

Plads til liv og læring
"Vi ønsker, at alle vore kursister og kursusledere skal tage hjem herfra med det størst mulige udbytte af deres kursusophold. Vi er selvfølgelig ikke herre over undervisningsformen der bliver brugt til kurser og møder hos os, men vi ønsker at bidrage med kreative input som kan bruges enten i undervisningen eller som ”hjernegymnastik” i pauserne", siger Angelika Rosenberg, kundechef på Severin .

Læs mere om Severin


Severin gør forårsrent

06-05-2014 11:04

På Severin gør de forårsrent, og er lige nu i gang med at tilrette alt deres materiale med nyt logo og nye farver.

 

De har valgt logo ud fra at Severin Jørgensen satte sig eftertrykkelige spor i sin lange formandsperiode i Brugs-bevægelsen. Med hans idéer bag etableringen af Andelsskolen, og hans overbevisning om at gode arbejdsvilkår giver gode medarbejdere, kunne de ikke lade være med at lade sig inspirere af hans enorme fremsynethed. Derfor er det hans silhouette  man ser på deres logo.

 

De tidligere limegrønne farver er nu erstattet med rustrødt (som deres rødstenshus), mørkeblåt, mosegrønt og petrol (beliggenhed ved vand og skov), og er smeltet sammen i nuancer, der leder vores tanker ind på vand, bygning og kultur.

 

>>Læs mere om Severin Kursuscenter

Kontanthjælpsmodtagere serverer middag for 64 personer

11-03-2014 00:10

I Holte bor Asnæs & Vangstrup, der har gennemført et projekt sammen med Middelfart og Fredericia Kommune, Severin Kursuscenter, Milling Hotels, Byggecentrum, Hindsgavl Slot, Comwell og Best Western Hotel Fredericia, hvor 14 langtidsledige har fået lov at opleve hotel- og konferencebranchen lyksaligheder. Hvordan gæsternes begejstring smitter, hvordan friske forsyninger fra mark med hårdt arbejde kan forme sig til mad på gæsternes tallerkener. 11 af de 14 står nu foran praktikansættelse.

 

Hele forløbet blev afsluttet med et brag – lokalbefolkningen i Strib var inviteret til festmiddag på Strib Forsamlingshus. Maden og serveringen stod de unge for – helt alene. Det var en stor succes.

 

Anette Vangstrup og Gry Asnæs er de to ildsjæle bag projektet og med god støtte fra de lokale hoteller og konferencecentre lykkedes det altså at skaffe 11 langtidsledige i arbejde. En ret flot præstation som skabte stor opmærksomhed og anerkendelse i lokalområdet, og som burde gennemføres mange andre steder. Derfor denne opfordring til hoteller, restauranter og mødecentre: Ring til Asnæs & Vangstrup 70234808  og få hjælp til at skabe samme projekter hos jer.

Han bruger 6 kg gær og 40 kg sukker hver uge

04-03-2014 00:12

Flot ombygning med plads til traditioner og ikoner

22-10-2013 00:00

Severin har bygget om og må være blevet dobbelt så stort

27-08-2013 00:14

Endnu en severiner til Middelfart

06-08-2013 00:07

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vil du hellere have personlig betjening, sidder vi klar til at hjælpe dig.
Vi kender alle mødestederne ud og ind.

Mandag - torsdag, kl. 8:00 - 16:00
Fredag, kl. 8:00 - 14:30