Log ind Opret bruger
Centeradgang
Kursuslex
Menu
Er der noget vi kan hjælpe med?
70 22 11 73

Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter

Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg, Østjylland (Se kort)
2,9

Fra sanatorium til moderne kursuscenter

Vejlsøhus har til huse i en imponerende sanatoriebygning fra 1903, omgivet af Silkeborg-søerne, Gudenåen og fredet skov - en natur der indbyder til reflektion, samvær og oplevelser.

Den smukke hvide hovedbygning har ligget ved Silkeborgsøerne i over hundrede år. Dengang skulle man være syg for at opnå ophold på stedet, for Vejlsøhus blev oprindelig bygget som tuberkulosesanatorium. I dag er Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter et populært hotel, samt kursus- og konferencecenter med en markant miljøprofil og en række Sport & Outdoor aktiviteter.

I samspil med naboen AQUA Akvarium & Dyrepark, som er Nordeuropas største Ferskvandsakvarium, tilbydes der en række oplevelser bl.a. en stor skøn park med dyreanlæg, gangstier mm., hvilket giver mulighed for at gøre brug af naturen til refleksion, samvær, oplevelser og teamtræning. Mødepakkerne inkluderer entré til AQUA Akvarium & Dyrepark. Vejlsøhus er en del af Ferskvandscentret - et nationalt miljøcenter, hvorfor miljø og bæredygtighed står højt på dagsordenen, hvilket blandt andet betyder der arbejdes med økologiske råvarer.

Så hvis du prioriterer højt serviceniveau, imødekommenhed, nærvær og fleksibilitet, så er Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter stedet for dig/jer. Vi glæder os til at byde velkommen på Jyllands grønne mødested - Naturligvis!

49 værelser, heraf 15 enkelt-, 3 handicapværelser samt 32 lækre dobbeltværelser. Alle værelser har bad og toilet samt TV, telefon, kogekedel og internet adgang. De fleste værelser er bygget eller renoveret indenfor de seneste år.Ring og hør nærmere på Tlf. 89 21 21 21. Se billeder samt den fantastiske belligenhed og smukke natur på www.vejlsoehus.dk eller kontakt os endelig for yderligere information og priser. Konferencesal op til 150 personer eller 4 mindre plenumlokaler med plads til 15-40 personer. samt 14 mødelokaler/grupperum. EDB stationer flere steder, samt trådløst netværk til fri afbenyttelse i hele huset. Underviser pc, projektor, lydanlæg, whiteboard, flip-over, blokke/penne, trådløst netværk og adgang til internet i alle mødelokaler og grupperum mm.

 • Mødelokaler:
  8
 • Gruppelokaler:
  12
 • Auditorier:
  Ikke Angivet
 • Udstillingsmulighed, antal m²:
  160
 • Max kapacitet (bio):
  150
 • Max. personer i auditorium:
  Ikke Angivet
 • Max. personer ved skoleborde:
  100
 • Max. personer i U-bord:
  50
 • Max. personer i ø-opstilling á 6-8 personer:
  80
 • Max. personer ved stående reception:
  160
 • Spisepladser:
  250
 • Værelser:
  49
 • Sengepladser i alt:
  81

KonferenceaktiviteterVejlsøhus tilbyder en række konferenceaktiviteter - hvad enten I ønsker refleksion, høj puls, frisk luft, fornyet teamspirit - eller alle dele på en gang. Fælles for vores aktiviteter er, at de giver fornyet energi til resten af jeres møde eller konference.

Brug naturenDer er nærmest ingen grænser for det gode naturen kan gøre for os som mennesker. Når naturen inddrages stiger udbyttet af møder og konferencer.

På Vejlsøhus er naturen lige uden for døren, og det er oplagt gøre brug af park, skov og søer og Gudenåen. Vi tilbyder f. eks. morgenvandring med en naturvejleder, guidede løbeture, sejlads med Hjejlebådene fra egen bådebro og ikke mindst en række sjove og inspirerende teamoplevelser.

Brug også skoven som refleksionsrum. Her er højt til loftet og ro til refleksion, hvilket er afgørende for læring og læringsprocesser.

Trænger mødet til fornyet energi og kreativitet, så er naturen oplagt til aktivitet. Det handler om at få rørt sig - enten i rolig gang under en walk-and-talk eller i hurtigere tempo med højere puls på MTB eller med løbeskoene på. Vejlsøhus tilbyder en række Sport & Outdoor-aktiviteter, som alle kan anvendes som konferenceaktiviteter.

Mange arrangementer handler om relationer og samvær, hvor naturen igen er en fantastisk ramme med masser af oplevelser, der resulterer i holdbare relationer og kvalitetssamvær.

AQUA Akvarium & DyreparkVores nærmeste nabo er AQUA Akvarium & Dyrepark, hvilket giver rig mulighed for anderledes oplevelser. Alle gæster på Vejlsøhus har adgang til AQUA, så både parken og akvariet kan udforskes på egen hånd. AQUA kan også byde ind med aktiviteter og oplevelser, så gruppedynamikken fremmes. Det kan være icebreakers/energizers, teambuilding-aktiviteter, guidede rundvisninger med dyrepasser og meget mere.  

 • Gratis WiFi:
  Ja
 • Motionsrum:
  Nej
 • Tennis:
  Nej
 • Boldbane:
  Nej
 • Motions-sti:
  Ja
 • Indendørs swimmingpool:
  Nej
 • Udendørs swimmingpool:
  Nej
 • Spa bad:
  Nej
 • Spa-Område:
  Nej
 • Solarie:
  Nej
 • Sauna:
  Nej

Dagmøde 

Morgenbuffet med bl. a hjemmebagte bollerIsvand i lokalet, samt kaffe/te, frugt og sunde snacks tilgængeligt hele dagen

Frokost inkl. en økologisk vandEftermiddagskaffe/te med hjemmebagte kagerTo go kaffe/te og frugt efter endt mødedag

1 plenumlokale med standard av-udstyr

Entré til AQUA Akvarium & Dyrepark

Fri parkeringGrupperum efter aftale

Pris kr. 695,- pr. person

Kursusdøgn

Morgenbuffet med bl. a hjemmebagte bollerIsvand i lokalet, samt kaffe/te, frugt og sunde snacks tilgængeligt hele dagen

Frokost inkl. en økologisk vandEftermiddagskaffe/te med hjemmebagte kager2 retters middag efterfulgt af aftenkaffe

1 plenumlokale med standard av-udstyr

Entré til AQUA Akvarium & Dyrepark

Fri parkering

Overnatning inkl. morgenbuffet.Grupperum efter aftale

Pris i enkeltværelse kr 1.895,- pr. person 

Pris i dobbeltværelse kr. 1.695,- pr. person

Vejlsøhus ligger kun 3 km fra centrum i udkanten af Silkeborg, tæt ved hovedvej 52. Togstation: 2,0 km. Bybus: Fra Silkeborg station kører bybussen ca. 1 gang i timen, linie 4, til Marienlundsvej ca. 500 meter fra Vejlsøhus. Turen fra byen til Marienlundsvej med bybus tager ca. 6 minutter. Se evt. køreplanen på www.midttrafik.dk. Lufthavn: 40 km. Limousine service til Silkeborg. Vi henviser gerne til lokal taxi. Der er rig mulighed for fri parkering ved centret.

 • I by:
  Ja
 • Landlige omgivelser:
  Nej
 • Ved strand/sø:
  Ja
 • Ved skov:
  Ja

Dette danner udgangspunkt for servicekvalitetsindekset, som angiver i hvor høj grad mødeplanlæggeren har været tilfreds med Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter.
Servicekvalitetsindekset udgøres af svarende indenfor nedenstående kategorier.

5,0
Service v. reservation
3,4
Aftale overholdelse
1,8
Receptions service
1,8
Teknisk kvalitet
1,8
Service niveau (faglokaler)
Intet svar tilgængelig
Maden (restaurant)
Intet svar tilgængelig
Service niveau (restaurant)
Intet svar tilgængelig
Værelsesrengøring
Intet svar tilgængelig
Rengøring (faglokaler)
3,4
Generel vedligeholdelse
M.S.
04-03-2016
2,9

 

Få inspiration fra naturen til mødet

17-02-2015 12:52

Onsdag den 25. februar kl. 17.00 - 19.00 byder MeetSilkeborg på et spændende fyraftensmøde, hvor de vil vise mødeplanlæggere, hvad grønne omgivelser og frisk luft kan gøre for outputtet af et møde - hvis Silkeborg ikke skulle kunne det, hvem skulle så?

Mødet bliver holdt i Aqua Akvarium & Dyrepark og Innovation Lab er inviteret til at holde et indlæg med titlen: Få naturens hemmelighed til et produktivt møde.

Lidt lækkert til ganen bliver der også serveret og arrangementet slutter kl. 19.00.

Foruden MeetSilkeborg møder man også bl.a. Gl. Skovridergaard, Vejlsøhus, Svostrup Kro, Scandic, Radisson Blu, Jysk MUSIKTEATER, Hjejleselskabet, Summit og Jysk Arena.

Tilmelding til bcn@silkeborg.com

Læs mere om fyraftensmødet den 25. februar

Ny mand på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter

26-08-2014 12:20

44-årige Lars Svane Nielsen er ny salgs- & relationschef på Vejlsøhus i Silkeborg, og han må være en glad mand, for stedet er et rigtig hyggeligt og professionelt møde- og selskabssted.

 

Lars Svane Nielsen har oprindelig en baggrund i erhvervsrejsebranchen, hvor han har 15 års erfaring fra SAS. Han har også arbejdet som Account Manager hos First Hotels. ”Jeg glæder mig meget til at starte hos Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter. Jeg har allerede oplevet et samlet produkt som jeg er stolt af at være en del af” siger Lars Svane Nielsen. Det kan vi godt forstå, for Vejlsøhus' beliggenhed ved Silkeborg Søerne tæt på skov, med egen bådebro til Hjejle-bådene og med Aqua Akvarium og Dyrepark som nærmeste nabo, åbner muligheder for at krydre arrangementerne og gøre besøget for gæsterne til noget unikt og mindeværdig.

 

I øvrigt er Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter for 4. år i træk (2011-2014) nomineret til bedste konferencecenter i Danmark, er Green Key certificeret og har Ø-mærket (statskontrolleret økologisk), hvilket er helt i tråd med tilknytningen til Ferskvandscentret som er nationalt miljøcenter.

 

>>Læs mere om Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter

Mere for jyske mødeplanlæggere i Silkeborg-området

07-05-2013 01:00

Ikke mange mødesteder ligger så smukt og er indrettet så atmosfærefyldt som Vejlsøhus, og nu bliver der fin mulighed for at opleve det ved selvsyn.

 

Planlæggere af møder, kurser, konferencer eller personalearrangementer inviteres nemlig til en informations-, inspira­tions- og oplevelsesrig eftermiddag og aften på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter.

 

Alle er enige om at oplevelser, frisk luft og bevægelse i naturen, er med til at øge udbyttet af at mødes, hvad enten det drejer sig om læring, relationer eller samvær. På denne eftermiddag bliver der fokuseret på brug af naturen og omgivelserne, uden at det handler om at klatre i træer og dræbe kaniner! Fantastisk program, dejlige naturoplevelser og lækker mad.

 

Tilmeld dig direkte til Thomas Simonsen (ts@vejlsoehus.dk) senest den 15. maj 2013.

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vil du hellere have personlig betjening, sidder vi klar til at hjælpe dig.
Vi kender alle mødestederne ud og ind.

Mandag - fredag, kl. 9-16