Log ind Opret bruger
Centeradgang
Kursuslex
Menu

Det betyder symbolerne

Oversigt over de brugte ikoner samt deres forklaringer

Den grønne nøgle

The Green Key - Den Grønne Nøgle - er turismens miljømœrke. Hoteller, kroer, ferie- og kursuscentre, vandrerhjem, campingpladser, feriehuse, restauranter og idrœtsanlœg har mulighed for at blive mœrket med The Green Key. Virksomhederne skal leve op til en rœkke konkrete miljøkrav og får til gengœld mulighed for at benytte miljømœrket i markedsføringen.

Ordningen startede i midten af 90´erne i Danmark, men er nu udbredt til 35 lande og er med ca. 2.000 certificerede virksomheder en af verdens mest udbredte miljømœrker for turismen.

www.green-key.dk
Det nordiske miljømœrke Svanen

Svanen er det fœlles nordiske miljømœrke, der dœkker en lang rœkke produktkategorier i stort set alle brancher, men altså også hoteller. Mœrket kontrolleres af Miljømœrkning Danmark. Kriterierne for de enkelte produktgrupper udarbejdes i fœllesskab mellem de nordiske lande.

www.ecolabel.dk
Statsaftaler

Moderniseringsstyrelsen har i 2009 og 2010 gennemført udbud af statens indkøb af henholdsvis konferencefaciliteter og hotelophold i Danmark. De statslige institutioner er forpligtet til at anvende Hotelaftalen og Konferenceaftalen, og derudover kan selvejende institutioner frivilligt vælge at tilslutte sig aftalerne.

-Der er opnået meget attraktive priser ved at standardisere, koordinere og forpligte indkøbet af hotelophold og konferencefaciliteter på tværs af statslige myndigheder, oplyser kontorchef Julie Vig Albertsen fra Statens Indkøb i Moderniseringsstyrelsen (der hører under Finansministeriet).

Hun forklarer videre, at rammeaftalen om hotelophold løber fra 1. januar 2011 til 31. december 2012. Hvis Moderniseringsstyrelsen vurderer det hensigtsmæssigt, kan aftalen forlænges yderligere to gange et år.

Læs mere her
Stjerneklassifikation

Medlemmer af Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening (HORESTA) har ret til at anvende det velkendte klassifikationsskilt med de gule stjerner på blå baggrund. For medlemshoteller med flere end 40 senge er det obligatorisk at lade sig klassificere – og kontrollere - mens det for mindre medlemsvirksomheder er frivilligt at tilslutte sig ordningen.

Den danske klassifikation består af to dele:

- En hotelklassifikation, der bygger på en lang rœkke krav til hotellets serviceniveau samt vœrelsernes og fœllesområdernes standard, og

- En konferenceklassifikation, der alene beskœftiger sig med indretning af mødefaciliteter og den service, der specifikt er tilknyttet disse områder.

Hotellernes klassificeres, i lighed med de internationale systemer, med fra 1 til 5 stjerner. Konferenceklassifikation kan kun tildeles hoteller med minimum 3 stjerner og omfatter kategorierne 3, 4 og 5 konference-stjerner. Således ses ofte f.eks. et 4-stjernet hotel med en 5-stjernet konferenceklassifikation.

Vœr opmœrksom på, at hoteller og kursuscentre, der ikke er medlemmer af HORESTA og derfor ikke stjerneklassificeres, kan byde på en standard og faciliteter, der er fuldt på højde med både 4- og 5-stjernede mødesteder ifølge HORESTA´s ordning.

www.horesta.dk

En rœkke hoteller og mødesteder er medlemmer af Danmarks Restauranter & Caféer (DRC), der har en egen stjerneklassifikation med mulighed for helt op til 6 stjerner, byggende på hotellernes egne indberetninger.

www.d-r-c.dk

Danhostel har også sin egen stjerneklassifikation af sine vandrerhjem, som dog ikke benyttes på dette website.

www.danhostel.dk